NL - Hoe onderhoud je een EC sensor

Vraag

Hoe onderhoud je een EC sensor?

Antwoord

Voorbeeld van een vervuilde EC sensor

Zoals je in de onderstaande tabel kunt zien, kun je de sensor reinigen met alcohol of met een lichtzure oplossing en een zachte borstel.

Vervang ook de teflon-ring door een fiber ring (artikelnummer 602886):

Bekijk de onderstaande video om een EC-sensor te kalibreren:

De kalibratieprocedure in stappen:
  1. In deze video leggen we uit hoe de JUMO EC-sensor en de JUMO LF03-transmitter moeten worden gekalibreerd.
  2. Eerst moet je de irrigatiepomp op pauze zetten in de iSii.
  3. Daarna sluit je de handmatige kleppen in de EC-pH bypass
  4. Zorg vervolgens voor een plastic beker met EC-kalibratievloeistof, een plastic beker met gedestilleerd water en een zachte doek om de EC-sensor te kalibreren.
  5. Koppel nu de kabel los van de EC-sensor
  6. Schroef de EC-sensor los en haal hem uit het armatuur
  7. Sluit de kabel weer op de sensor aan
  8. Controleer of de sensor schoon is en spoel hem af met gedestilleerd water en een zachte doek
  9. Roer vervolgens de sensor voorzichtig in de beker met de EC-kalibratievloeistof
  10. In deze video gebruiken we een EC 3.5-kalibratievloeistof
  11. Maar je kunt elke kalibratievloeistof gebruiken met een bekende EC-waarde
  12. Wanneer de EC-meting stabiel is in het display van de JUMO-transmitter, kun je beginnen met de kalibratieprocedure
  13. Druk vervolgens langer dan 2 seconden op "P"
  14. Op het scherm staat "USER"
  15. Druk vervolgens één keer op de "PIJL OMLAAG"
  16. ADMIN wordt weergegeven op het display
  17. Om dit te bevestigen, druk je eenmaal op "P"
  18. Druk vervolgens op de "PIJL-OMLAAG" totdat code 20 verschijnt
  19. Om dit te bevestigen, druk je eenmaal op "P"
  20. Op het scherm wordt "CON" weergegeven
  21. Druk één keer op "P" om dit te bevestigen
  22. Druk vervolgens drie keer op de "PIJL-OMLAAG" en "CELL.C" wordt weergegeven
  23. CELL.C staat voor celconstante
  24. Druk één keer op "P" om dit te bevestigen
  25. CELLC wordt weergegeven op het scherm
  26. Als de EC-kalibratievloeistof bijvoorbeeld 3,5 milli Siemens per cm is
  27. En de meting is 3,6 milli Siemens per cm
  28. De celconstante moet je met deze formule berekenen
  29. Dus 90.0 is de nieuwe celconstante
  30. Druk vervolgens op de "PIJL OMHOOG" of "PIJL OMLAAG" om de celconstante te wijzigen naar de nieuwe berekende waarde
  31. Druk één keer op "P" om dit te bevestigen
  32. Druk vervolgens driemaal op "EXIT" om de kalibratiemodus te sluiten
  33. Op het display wordt de actuele EC-kalibratievloeistofwaarde weergegeven
  34. Je kunt de EC-meting controleren op de iSii-computer
  35. De EC-controle of EC-monitorwaarde moeten nu EC 3.5 zijn, afhankelijk van de sensor die je hebt gekalibreerd.
  36. Nu kun je de EC-sensor uit de EC-beker halen en deze met gedestilleerd water afspoelen
  37. Koppel de kabel los van de EC-sensor
  38. Plaats de sensor terug in het armatuur
  39. Indien nodig moet je de afdichtring vervangen en vervolgens de sensor stevig vastschroeven
  40. Sluit vervolgens de kabel weer aan op de EC-sensor
  41. Open de handmatige kleppen in de EC pH bypass en wijzig de instelling van de irrigatiepomp naar "LAAT POMP DOORGAAN" in de iSii
  42. Je hebt nu de JUMO EC-sensor met succes gekalibreerd