IIVO Sensor onderhoud

PAR sensor 0-3000 umol Li-190R

Een checkkit PAR wordt gebruikt om een PAR sensor te controleren en deze te vergelijken met een nieuwe sensor.

Controleer of de ijkfactor correct is ingevuld in de IIVO:

Meetbox droge en natte bol

Meetbox boven doek electronisch

Een checkbox CO2 en RH/T wordt gebruikt om een regelsensor te controleren en deze te vergelijken met een nauwkeurige handsensor of nieuwe sensor.

1. Sluit twee sensoren aan volgens onderstaand schema.
  2. Plaats beide sensoren in de daarvoor bestemde kabelwartels en draai ze zo ver mogelijk vast.
  3. Selecteer de juiste meting (4..20 mA of 0..20 mA).
    ℹ️ Als het display 0 blijft, zet je de schakelaar om.
  4. Zet de ventilator aan om een gelijkmatig en gelijkmatig klimaat in de checkbox te creëren.
  5. Wacht ongeveer 10 tot 15 minuten om eventuele eerdere verschillen te compenseren.
    ℹ️ Als de meting langer dan een minuut niet meer dan 0,010 V verandert, kan de meting als stabiel worden beschouwd.
  6. Schrijf beide spanningsmetingen op door de schakelaar om te zetten en ze van elkaar af te trekken.
  7. Controleer de aangewezen sensorpagina's voor de juiste actie na het constateren van een (grote) afwijking.

Aquabalance

Onderhoud is beschreven in het volgende kennis artikel:

CO2 sensor

Gebruik de checkbox CO2 en RH/T.
Volg de stappen die hierboven zijn beschreven voor de "Meetbox boven doek electronisch".
Gebruik ook de verschiltabel die hierboven staat vermeld.

pH sensor

EC sensor