NL - Hoe schakel ik de computer naar zomer- of wintertijd?

Vraag

Hoe schakel ik de computer naar zomer- of wintertijd?

Antwoord

U bepaalt zelf wanneer de iSii omschakelt naar zomertijd of naar wintertijd. Dit gaat niet automatisch. Het is aan te bevelen om de omschakeling al op de voorafgaande dag in te stellen. Om 2:00 uur 's nachts zal de iSii dan omschakelen naar zomer- of wintertijd. Daarbij wordt de klok dan automatisch een uur vooruit of achteruit gezet. De werkwijze hiervoor is als volgt:
  1.  Open vanuit de verkenner de Klok op het werkblad

2. Klik op de knop  om de datum en tijd aan te passen
  3. Klik daarna op het tabblad
  4. Zet een vinkje in het selectie vakje: Komende nacht omschakelen zonder aanpassing van ViPs (aanbevolen)
  5. Klik vervolgens op toepassen en sluit het Klok venster af. De iSii zal nu aankomende nacht omschakelen.

Bent u vergeten om de omschakeling de voorafgaande dag in te stellen dan kan dit ook achteraf nog worden aangepast.

Als u kiest voor direct omschakelen, doe dat dan niet dichtbij het tijdstip "dagperiode: tijd begin" of "dagperiode: tijd einde". Houdt het moment van
         omschakelen meer dan een uur van deze tijdstippen verwijderd.

Indien u direct wilt omschakelen kies dan voor één van de volgende twee selecties:

1. Direct omschakelen zonder aanpassing van ViPs:
    De klok zal direct een uur vooruit of achteruit worden gezet zonder dat daarbij ViP instellingen worden aangepast. Dit betekend dat alle ViP perioden die op een vaste kloktijd staan niet worden aangepast. Als de belichting bijvoorbeeld elke ochtend om 6:00 uur aangaat blijft dit ook de volgende dag 6:00 uur.

2. Direct omschakelen met aanpassing van ViPs:
    De klok zal direct een uur vooruit of achteruit worden gezet en ViP perioden met vaste kloktijden zullen worden aangepast. Dit betekend dat als de klok bijvoorbeeld een uur vooruit wordt gezet de belichting (mits op een vaste kloktijd) morgen niet om 6:00 uur aanschakelt maar om 7:00 uur. Voor het gewas is dit meestal de beste keuze omdat deze dan niets 'merkt' van de omschakeling.