NL - Hoe kan ik de kleur en type van een silo of bassin instellen t.b.v. een visualisatie

NL - Hoe kan ik de kleur en type van een silo of bassin instellen t.b.v. een visualisatie

Vraag

Hoe kan ik de kleur en type van een silo of bassin instellen t.b.v. een visualisatie?

Antwoord

Het type en de kleur van een silo of een bassin kan ingesteld worden bij de instellijst 'Silo'. Deze instellijst is te vinden op onderstaand path.
Hoogendoorn > Beheer Water > Silo
In de standaard instellijst is de genoemde instelling niet opgenomen. Deze zal dus of handmatig toegevoegd moeten worden of er je maakt hiervoor een nieuwe instellijst. (beschikbaar vanaf versie 9).

1.      Klik met de rechtermuisknop in het gebruikersveld, klik op 'New' en kies vervolgens voor 'New settings list'.

2.      Noem de nieuwe instellijst 'Silo type'

3.      Klik op '+' om de juiste instelling erbij te zoeken.

4.      Vul in het zoekveld 'Visual' in en klik op 'Find'. Selecteer 'Visualization picture type' en klik op 'Select'.

5.      Open de keuzelijst en selecteer de gewenste kleur en type.

6.      Bij de keuze 'Silo' zijn 8 kleuren beschikbaar.

7.      Bij de keuze 'Bassin' zijn 4 kleuren beschikbaar.

Op basis van de silo niveaumeting kunnen we 11 verschillende niveaus visueel worden weergegeven.