IIVO - Aansluiten PAR-FAR sensor op Modbus - NL

Q100 updaten naar nieuwste firmware

Informeer de klant dat kritische processen (bijvoorbeeld WKK, belichting) handbediend gezet moeten worden tijdens de update.
    1. Zie Quick-Start IIVO op PartnerWiki voor update Q100 kopstation:
      https://hoogendoorn-partner-wiki.azurewebsites.net/en/start/io_update
    2. Zip bestand downloaden van PartnerWiki
    3. Zip bestand uitpakken
    4. Soms is er een uitvoeringsbeleid dat de uitvoering van het geselecteerde bestand verhindert. Dit kan worden gewijzigd door als administrator een opdrachtpromptvenster (CMD) te openen en de volgende opdracht uit te voeren: powershell -command "& {Set-ExecutionPolicy -ExecutionPolicy Unrestricted -Force}"
    5. Verbind je laptop met het kopstation via 172.18.25.1, met subnet mask 255.255.0.0
    6. Start de Q100UpdateTool
    7. Selecteer bijvoorbeeld Q100_Upgrade FWto22 SWto1.1.0.8 (Newest)

IIVO updaten naar 5.15

Informeer de klant dat kritische processen (bijvoorbeeld WKK, belichting) handbediend gezet moeten worden tijdens de update.
    1. Server update.yagni.biz
    2. Klik op Zoeken naar updates
    3. Klik op Maak een update backup
    4. Klik op Installeer update

Toevoegen nieuwe klem

1. Zie deze link voor positie klem:
      https://hoogendoorn-partner-wiki.azurewebsites.net/en/product/721160
    2. Voeg de klem 750-652 - Modbus RTU converter toe
    3. Wijzig de eigenschappen 19200 baud, Even parity, 8 databits,  1 stopbit

Aansluiten PAR-FAR sensor

1. Zie IM op PartnerWiki
      https://hoogendoorn-partner-wiki.azurewebsites.net/en/product/650220
    2. Sluit de PAR-FAR sensor aan

Als ook het apparaat is toegevoegd (zie onder) dan:
      - branden led A en E continu
      - knipperen led B en C (transmit/receive)

Apparaat toevoegen

1. Licentie moet worden/zijn aangepast (Max modbus apparaattypes)
    2. Voeg het apparaat toe
      1. IP adres van kopstation gebruiken bijvoorbeeld 172.18.5.1. voor 1e Dataconnector
      2. Poort voor 1e modbus klem 1502, en daarna doornummeren
    3. STATUS op ON zetten
    4. Daarna Voeg node toe, adres 1 (adres 0 is broadcast)
      1. Dan komen PAR, Far-red en heater status beschikbaar
    5. PAR en Far-red koppelen aan Maatwerk eenvoudig/Maatwerk meting of PAR Gewas Meting 1 en Meting 2
      PAR 0...4000 µmol/m²/s
      Far-red 0...1000 µmol/m²/s