NL - Hoe kan ik de overuren laten berekenen? - Overwerken in Work-IT

NL - Hoe kan ik de overuren laten berekenen? - Overwerken in Work-IT

Vraag

Hoe kan ik de overuren van een medewerker laten berekenen?

Antwoord

De volgende afbeeld geeft een samenvatting van de uitgelegde stappen over Overwerken

Even een voorbeeld om het duidelijk te maken, waarbij een medewerker (Tom) Zijn basis uurtarief is 10

Bij de medewerker kan men het uur Tarief instellen in dit geval 10 euro.

Klik op:

1- Medewerker.
2- Data, en dubbelklikken op Tom.

3- Klik op sub-tabblad Salarissen.
4- Voeg instellingen van het nieuwe loon voor Tom toe.

Vergeet niet om op Ok te klikken en daarna Opslaan.

Nu gaan we naar de 4 stappen :

1.   Nieuw Overwerken maken:

klik op:
1- Blonen.
2- Overwerken.

3- Dan op Nieuw klikken.
4- een naam geven (TestOW).
5- Klik op OK.

Nu gaan we de regels toevoegen in deze Overwerken (TestOW)

Klik op:

1- Type.
2- Kies het gewenste type uit de lijst.

Type: Er zijn verschillende typen overwerk:

Feestdag
Wanneer een datum als Feestdag staat aangemerkt, krijgen de medewerkers, voor wie de overwerk regeling van toepassing is, een overwerkpercentage toegekend op de gewerkte uren.

Contract medewerker
Wanneer een medewerker meer uren maakt dan zijn contract uren, krijgt de medewerker een overwerkpercentage toegekend op de gewerkte uren boven de contract uren.

Week compensatie
De weekcompensatie wordt gebruikt om de week overwerk kosten uit te rekenen.
Met de dag wordt aangegeven op welke dag dit geboekt moet worden.
Berekening: overwerk uren = (gewerkte uren + ziekte uren + vrij uren) - (contract uren - feestdag uren)
                       overwerk kosten = overwerk uren * tarief

Dag
Kies deze optie wanneer op een bepaalde dag in de week na een bepaalde tijd een overwerkpercentage van toepassing is.

Week
Kies deze optie wanneer op alle dagen van de week na een bepaalde tijd een overwerkpercentage van toepassing is.

Ik heb 3 regels gemaakt:

Vergeet niet om op te slaan.

2.   Nieuw Arbeidsvoorwaarden maken:

Natuurlijk hoeft er niet een nieuwe Arbeidsvoorwaarden aangemaakt te worden, we kunnen gebruik maken van een bestaande arbeidsvoorwaarden en koppelen de TestOW overwerken eraan.

Bij de arbeidsvoorwaarde op tabblad belonen dient het overwerk gekoppeld te worden.

Klik op:
1- Belonen.
2- Arbeidsvoorwaarden

Uitleg van het bovenstaande scherm:

Ziekte betaald
Deze functie bepaalt of ziekte uren meegenomen worden in de kosten.

Vrij betaald
Deze functie bepaalt of vrij uren meegenomen worden in de kosten.

Leeftijdstabel
Koppel hier de juiste leeftijdstabel.

Ziekte regel
Koppel hier de juiste ziekte regeling.

Overwerken
Koppel hier de juiste overwerk regeling.

Niet betaalde pauzes/handelingen
Handelingen en pauzes die hier gekoppeld zijn, worden niet meegenomen in de betaalde uren.

Pauze regeling
Koppel hier de juiste pauze regeling.

Boek pauze op locatie
Deze functie bepaalt of pauzes worden geboekt op een locatie of zonder locatie. Indien deze functie is aangevinkt, worden de pauzes geboekt op de kas van de laatste registratie voorafgaand aan de pauze.

Toeslagregeling
Koppel hier de juiste Toeslagregeling.

Splitsen nachtwerk
Deze functie bepaalt of de dagoverschrijdende uren voor en na middernacht gesplits worden. Indien de instelling uitstaat, worden de gemaakte uren na middernacht getoond op het overzicht van de startdag.

Verlofregeling
Koppel hier de juiste verlofregeling.

In mijn geval heet de arbeidsvoorwaarde TestAV.

3.   Nieuw Betalingsgroep maken:

Natuurlijk hoeft er niet een nieuwe Betalingsgroep aangemaakt te worden, we kunnen gebruik maken van een bestaande betalingsgroep en koppelen de TestAV arbeidsvoorwaarden eraan.

Klik op:

1- Belonen.
2- Betaling.
3- Betalingsgroepen.

En om een nieuwe Betalingsgroep te maken:

1- Klik op New.
2- Kies de naam.
3- Kies de Begin datum.
4- Kies de Arbeidsvoorwaarden.

Hier heb ik deze nieuwe betalingsgroep de naam (TestBG) gegeven.

4.   De Medewerker aan betalingsgroep koppelen :

In onze voorbeeld hebben we de medewerker Tom, Nu Klik op:
1- Medewerker.
2- Data en dan dubbelklikken aan Tom.

3- Klik op sub-tabblad Betalingsgroep.
4- Kies de begin datum.
5- Kies de betalingsgroep.

Nu gaan we hem testen :

Voor mijn test heb ik de medewerker (Tom) wat werkzaamheden laten doen op din 21-5-2019, en we kunnen het zien in Controle medewerker
( Er stond regel bij overwerken TestOW op dinsdag )

Klik op:

1- Volgen.
2- Controle medewerker.

Om de overuren te kunnen laten zien, Klik op:

1- Financieel.
2- Overzichten.

3- Klik op Nieuw, om een nieuw overzicht aan te maken. Hier heb ik test overwerk genoemd.

Omdat de overwerk kosten niet op locatie geboekt worden, dient op het filter tabblad locatie wel het vinkje gezet te worden bij lege waarde meenemen!!!!

Door te klikken:

1- Locatie filter icoontje.
2 - vink de optie "Inclusief lege waarden" aan.

Ook heb ik alleen de betaalde handelingen meegenomen, omdat anders ook de pauzes getoond worden.