NL - Wat zijn de inbedrijfstellingsinstellingen voor een neerslagdetector

NL - Wat zijn de inbedrijfstellingsinstellingen voor een neerslagdetector

Vooral in verband met het spinnenprobleem is de neerslagmeting verbeterd.
De nieuwe standaardoplossing voor neerslagmeting is nu als volgt:
De vernieuwde neerslagdetector (Type-F) is de standaardsensor voor elke nieuwe iSii.

Principe

1. De sensor geeft 5 Hz als het niet regent. Bij 10 Hz lichte regen en bij 50 Hz zware regenval.
  2. Omdat we in de iSii niet direct een frequentie voor de regen kunnen inlezen, gebruiken we een frequentie naar 0 - 20 mA converter
  3. Waarom 5000 tot 0 instellen?
    Het 0 - 20 mA signaal wordt in de software omgezet naar een getal tussen 0 en 5000.
    Omdat we de software van de oude regensensor gebruiken moeten we de schaalwaarde omdraaien. Een hoge waarde was geen regen met de oude sensor.

Hardware

Deze detector is gecombineerd met een interface.

Uit deze combinatie van detector en interface komt een signaal dat staat voor zeer lichte tot zware neerslag.
De klant kan zelf de drempel instellen als een bepaalde regenintensiteit regen voor hem is.

Aansluiten

DIP switches configuratie: ON OFF ON OFF

Connect IO

Het signaal wordt via een 0..20mA ingang aangesloten op: “regendetector (phase-out)”.

IO eigenschappen

Het volgende moet worden ingesteld: schaalwaarden en brutowaarden.

Service instellingen

Door de start- en stopdrempel aan te passen, kan de klant de gevoeligheid instellen.

In het algemeen

Daarnaast kan de neerslagsensor (het hoefijzer) worden gebruikt als de klant meer opties wil.
Het hoefijzer moet altijd gecombineerd worden met een neerslagdetector.
Merk op dat voor het registreren van de neerslaghoeveelheid een regenemmer nodig is.

De "oude" neerslagdetector blijft beschikbaar voor vervanging en voor gebruik met de iSii Compact.