NL - LET OP!! aandachtspunt bij update naar v9.0.1.1 in combinatie met iSii +CO2

NL - LET OP!! aandachtspunt bij update naar v9.0.1.1 in combinatie met iSii +CO2

Dit artikel is geschreven voor Hoogendoorn Partners

Vraag

Door de vele verbeteringen en toevoegingen welke gedaan zijn aan het iSii +CO2 programma in versie 9 kan het voorkomen dat de iSii +CO2 unit na de update naar versie 9 niet meer start.

Antwoord

Dit wordt veroorzaakt doordat de ‘CO2 unit: maximum capaciteit’ (Energie management > iSii +CO2 unit > iSii +CO2 unit / tabblad service) standaard op 0 kg ingesteld staat.
In versie 8 hoefde deze instelling niet perse ingevuld te worden om de regeling werkend te krijgen.

In versie 8 werd de minimum CO2 vraag uit de collector gekopieerd naar de berekende vraag in de collector ongeacht of de +CO2 unit wel of geen vraag heeft.

In versie 9 is de regeling aangepast en wordt de vraag pas bij de collector neergelegd als de +CO2 unit vraag heeft.
Als de instelling ‘CO2 unit: maximum capaciteit’ op 0 kg ingesteld is mag er dus maximaal 0 kg CO2 vraag doorgegeven worden aan de collector met als gevolg dat er geen CO2 bronnen gestart worden en dus start ook de +CO2 unit niet.

De instelling ‘volgorde doseren CO2 verdeelstuk e.a.’ wordt tijdens de update toegevoegd en standaard ingesteld op ‘uit’. Hierdoor kan alleen de iSii +CO2 injectie als bron worden gebruikt. Aangezien niet alle klanten deze optie hebben en zeker niet altijd willen gebruiken zal deze instelling aangepast moeten worden. Als er geen iSii +CO2 injectie aanwezig zal hier ‘1’ gekozen moeten worden.

Pas na de aanpassing zal de CO2 dosering weer functioneren.  Zie de plaatjes hieronder ter verduidelijking.

Standaard instelling na update naar versie 9 (foute situatie)

Instelling na aanpassing (juiste situatie)