NL - Hoe voeg ik een actief visualisatie symbool toe

Vraag

Hoe voeg ik een actieve visualisatie toe?

Antwoord

Aan een visualisatie kunnen verschillende type items toegevoegd worden. Dit artikel beschrijft hoe een actief symbool toegevoegd kan worden (beschikbaar vanaf versie 9).

Er is een bibliotheek beschikbaar van afbeeldingen welke corresponderen met de status van het betreffende apparaat. Zo kan een pomp lopen, in pauze staan of een alarm geven, al deze statussen zijn zichtbaar.

1.      Klik op 'Group'.

2.      Om de actieve items makkelijker te vinden kan de zoekfunctie gebruikt worden, vul hier 'visual' in en klik op 'Find'. Selecteer 'visualization picture code' van de regelgroep welke je wilt gebruiken en klik op 'Next'.

3.      Selecteer de juiste groep en klik op 'Finish'.

4.      De groep is toegevoegd. klik op 'Item'.

5.      Typ in het zoekveld 'Visual' en klik op 'Find'. Zet vervolgens een vinkje voor de 'Visualisation picture code' van de juiste groep en klik op 'Finish'.

6.     Er kan door middel van de keuze mogelijkheden 'Picture control' gekozen worden welke richting het gekozen item moet aannemen. Let op, bij het toevoegen van een silo of bassin moet er gekozen worden voor 'Picture control unidirectional'. klik na het selecteren van de juiste richting op 'Finish'.

7.       Klik op 'Play' en vervolgens weer op 'ontwerpmodus'. Op deze manier word na het toevoegen het symbool zichtbaar.

8.       Eerst moet de groep pp de juiste plek worden gezet vervolgens kunnen de symbolen netjes op de juiste grootte en plaats worden geplaatst.