NL - 642794 Silo niveau sensor First Sensor KTE/CTE-series

Vraag

Hoe installeer je deze sensor.

Antwoord

Bekijk de bijgevoegde installatiehandleiding.

Het is mogelijk om de temperatuurmeting van deze silodruksensor te gebruiken. Deze methode wordt niet ondersteund door Hoogendoorn.
Bij de silo druksensor moet een speciaal geprogrammeerde transmitter worden geleverd met kabel compensatie die in staat is om het PT1000 signaal te transformeren naar een 4-20mA signaal. Zoals hieronder op de foto.

Bij dit type druksensoren zijn er 2 metingen:
1. Meting van de druk van de waterkolom boven de sensor met een 4-20mA-signaal.
2. Meting van de watertemperatuur met een PT1000-signaal.

De druksensor kan op verschillende manieren in de software worden gekoppeld:
- als niveaumeting
- als silometing

Niveaumeting

Het inregelen van de sensor gaat als volgt:

1. Dubbelklik op Niveaubak

2. Kies de niveaumeting welke je wil kalibreren
3. Klik OK

4. Klik op het tabblad Meten & Sturen
5. Open de instelling "niveaubak waterniveau: meting (I/O)"

Leg de sensor op de bodem van een emmer met 20 cm water

6. Lees de bruto meting af
7. Vul deze waarde in de instelling "minimale bruto meting" in

Leg de sensor op de bodem van de gevulde silo

8. Lees de bruto meting af
9. Vul deze waarde in de instelling "maximale bruto meting" in

Silometing

Het inregelen van de sensor gaat als volgt:

1. Dubbelklik op Silo

2. Kies de silometing welke je wil kalibreren
3. Klik OK

4. Klik op het tabblad Meten & Sturen
5. Open de instelling "niveaumeting"

Leg de sensor op de bodem van een emmer met 20 cm water

6. Lees de bruto meting af
7. Vul deze waarde in de instelling "minimale bruto meting" in

Leg de sensor op de bodem van de gevulde silo

8. Lees de bruto meting af
9. Vul deze waarde in de instelling "maximale bruto meting" in