NL - Update procedure vanaf V5.2.3 of V6.0.0 naar versie 9.0 of hoger

NL - Update procedure vanaf V5.2.3 of V6.0.0 naar versie 9.0 of hoger

Dit artikel is speciaal geschreven voor Hoogendoorn Partners

Vraag

Hoe moet ik de update vanaf  versie 5.2.3 of versie 6.0.0 naar versie 9.0 of hoger uitvoeren ?
Wat moet ik doen als de update vanaf versie 5.2.3 of versie 6.0.0 naar versie 9.0 of hoger mislukt?
Tijdens de update van iSii v5.2.3. of v6.0.0 naar iSii v9.0 ontstaat bij het verwerken van de iSii installatie de foutmelding ‘update configuration failed’.
Wat moet ik nu doen?

Antwoord

Er zijn in dit geval twee problemen en twee oplossingen
  1. Je weet van te voren dat je een update gaat uitvoeren vanaf versie 5.2.3 of 6.0.0 naar versie 9.0.0 of hoger en neemt hiervoor de juiste maatregelen.
  2. Het uitvoeren van een update vanaf versie 5.2.3 of versie 6.0.0 naar versie 9.0 of hoger mislukt.

Voor het uitvoeren van een update vanaf versie 5.2.3 of versie 6.0.0 naar versie 9.0 is een tussenstap naar versie 7.0 noodzakelijk. Hiervoor heb je onderstaande nodig.
  • iSii installatie software versie 7.0.9.0
  • Licentie versie 7.0
    • Neem hiervoor contact op met de afdeling verkoop
  • iSii installatie software versie 9.0.0 of hoger
  • Licentie versie 9.0 of hoger
    • Deze is al het goed al verstrekt door de afdeling verkoop
Volg onderstaande stappen.
  1. Maak een image (Zie bijlage 'AcronisTrueImage2014_create1.pdf')
  2. Maak een datakopie/backup
  3. Voer de update versie 7.0 uit. Tijdens de installatie kan een foutmelding ontstaan die eindigt met de tekst "ReplacePrototypes.exe". Dit gebeurt bij updaten van een iSii versie 5.2.3 of versie 6.0.0 systemen . De foutmelding verschijnt tijdens het verwerken van de iSii.msi, dat is ruim voor het stoppen van het regelstation. Volg de procedure in de bijgevoegde handleiding (procedure oplossen error 1722.PDF) en download 'HHpathRegKeys.zip' vanuit de bijlage.
  4. Als de update succesvol uitgevoerd is kan er wederom een Image gemaakt worden (Zie bijlage 'AcronisTrueImage2014_create1.pdf')
  5. Maak een datakopie/backup
  6. Voer de update naar versie 9.0 of hoger uit.
  7. Als de update succesvol uitgevoerd is kan er wederom een image gemaakt worden (Zie bijlage 'AcronisTrueImage2014_create1.pdf')
  8. Maak een datakopie/backup

Als de installatie van versie 9.0 of hoger al gestart is en de error welke eindigd met de tekst  "ReplacePrototypes.exe" (error 1722) verschijnt moeten onderstaande stappen gevolgd worden.
  1. Tijdens de installatie ontstaat foutmelding die eindigt met de tekst "ReplacePrototypes.exe". Dit gebeurt bij updaten van een iSii versie 5.2.3 of versie 6.0.0 systemen . De foutmelding verschijnt tijdens het verwerken van de iSii.msi, dat is ruim voor het stoppen van het regelstation.
  2. Breek de installatie af
  3. Restore de image welke gemaakt is voor het uitvoeren van de update naar versie 9.0 (zie bijlage 'AcronisTrueImage2014_restore1.pdf')
  4. Ga naar stap 3 van de hierboven beschreven procedure voor een update naar versie 9.0 of hoger vanaf een versie 5.2.3 of 6.0.0 systeem. Uiteraard zijn ook alle benodigdheden uit de lijst hierboven noodzakelijk bij het uitvoeren van de update.