NL - Hoe kan ik Uni-schakelingen cluster koppelingen instellen

NL - Hoe kan ik Uni-schakelingen cluster koppelingen instellen

      



NL - Hoe kan ik Uni-schakelingen cluster koppelingen instellen




Als er gebruik gemaakt wordt van meerdere iSii procescomputers in 1 regelnetwerk kan het voorkomen dat er informatie tussen de iSii procescomputers moet worden uitgewisseld welke niet standaard d.m.v. clusterkoppelingen kan worden gedeeld. In deze gevallen kan er gebruik gemaakt worden van Uni-Schakelingen om hiermee de informatie d.m.v. een clusterkoppeling door te geven. Van een Uni-Schakeling kan de berekende Uni-Invloed gedeeld worden. 

Benodigde software per iSii
-      1 Uni-Schakeling per berekende uni-invloed. Als er dus 1 invloed doorgegeven moeten worden zal er in beide iSii procescomputers 1 Uni-Schakeling beschikbaar moeten zijn. 

1.      Zoek in de plattegrond het groepsnummer op van de Uni-Schakeling welke de informatie die verzonden moet worden bevat. Schrijf dit groepsnummer op, in deze uitleg gaan we er vanuit dat het gaat om groepsnummer '5'.

2.      Browse naar de uni-schakeling (tabblad instellingen) welke de informatie bevat die verzonden moet worden en stel de 'type uni-invloed' goed in. De berekende uni-invloed welke verzonden gaat worden, wordt bij 'berekende uni-invloed' weergegeven. 
 

3.      Browse naar de uni-schakeling (tabblad instellingen) op de Isii die de informatie moet gaan ontvangen en stel hier de 'type uni-invloed' in op 'Externe input'
 

4.      Ga naar het tabblad service en voeg hier de instellingen 'uni-invloed: configuratie uni schakeling (cluster)' en 'uni-invloed: groepsnummer uni schakeling (cluster)' toe.
5.      Stel bij 'uni-invloed: configuratie uni schakeling (cluster)' het configuratienummer in van de iSii welke de informatie moet gaan verzenden.
6.      Stel bij 'uni-invloed: groepsnummer uni schakeling (cluster)' het groepsnummer gevonden bij stap 1 in. (in dit geval 5)
7.      Wanneer de Uni-Schakelingen in de beide configuratie's correct ingesteld zijn zal status alarm bij 'uni schakeling: communicatie status' wegvallen.


De opgehaalde waarde zal in de ontvangende iSii worden weergegeven als 'Berekende uni-invloed', deze kan vervolgens in diverse ViP instellingen als invloed gebruikt worden. 

https://support.hoogendoorn.nl/portal/kb/articles/en-11-12-2018

    • Related Articles

    • NL - Hoe stel ik de pyrgeometer in?

           Vraag Ik wil schermen tegen uitstraling (emissie). Hoe stel ik de invloeden voor de pyrgeometer in?  Antwoord  Mocht u zich afvragen wat een pyrgeometer is en wat deze precies meet, lees dan eerst dit artikel: Hoe werkt een pyrgeometer? De ...
    • NL - Hoe kan ik instellen dat de pump automatisch start en stopt o.b.v. een niveaumeting?

      NL - Hoe kan ik instellen dat de pomp automatisch start en stopt o.b.v. een niveaumeting? Eerst moeten de diverse regelingen correct gekoppeld zijn. Klik hier om dit te controleren. Vervolgens de instellingen van de diverse regelingen correct ...
    • NL - Hoe kan ik de kleur en type van een silo of bassin instellen t.b.v. een visualisatie

         Vraag Hoe kan ik de kleur en type van een silo of bassin instellen t.b.v. een visualisatie?  Antwoord Het type en de kleur van een silo of een bassin kan ingesteld worden bij de instellijst 'Silo'. Deze instellijst is te vinden op onderstaand ...
    • NL - Hoe werkt een uni-schakeling

      Vraag Hoe werkt een uni-schakeling ?  Antwoord  Met het programma Uni-schakeling kunnen op een eenvoudige manier aan/uitschakelingen van allerlei aard verzorgd worden. Met behulp van ViP-instellingen kun je tijdperioden aangeven waarin de schakeling ...
    • NL - Hoe kan ik de iSii helpschermen lezen ?

                       Hoe kan ik de iSii helpschermen lezen?   De help in het iSii-systeem is contextgevoelig. Dit werkt als volgt: selecteer een item en druk op F1 en de help zal verschijnen. Soms is het handig om de helpschermen als een pdf-bestand te ...