NL - Hoe werkt een raamstand op tijdbasis

Vraag

De raamstand wordt niet gemeten.
Hoe werkt een raamstand op tijdbasis?

Antwoord

Deze handeling uitvoeren op toegangsniveau: Service.

1. Dubbelklik op Raamstandrealisatie raam 1 of raam 2

2. Kies het raam
3. Klik OK

4. Klik op het tabblad Service
5. De realisatiemethode moet op "tijdbasis" zijn

tijdbasis: looptijd raam 0 % naar 100 % - m:s
tijdbasis: looptijd raam 100 % naar 0 % - m:s
tijdbasis: looptijd raam dicht naar 0 % - m:s

0 % = "ramen beginnen te openen" (ze liggen op de wip).

100 % = geheel geopend = motor wordt gestopt door de eindschakelaar.

Opm: in de praktijk wordt de inregeling meestal zo gedaan dat de eindschakelaar net niet gehaald wordt. Dit om risico's door weigerachtige eindschakelaars zoveel mogelijk uit te sluiten. Zonder raamstandmeting is het weliswaar niet uit te sluiten dat de eindschakelaar de raamsturing moet stoppen omdat het raam minder nauwkeurig geregeld wordt. Bij het bereiken van de 100 % stand wordt de aansturing gestopt.

Dicht = geheel gesloten = motor wordt gestopt door de eindschakelaar. Bij een berekende raamstand van 0 % wordt het raam continu dichtgestuurd.

De looptijd 0% - 100 % wordt evenredig ingedeeld. De looptijd van de motoren moet minimaal 120 seconden zijn om bij stuurtijden van gehele seconden op 1 % nauwkeurig te kunnen regelen.